Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Vörösmarty Ház
Cím: 8294 Kapolcs, Dózsa u. 61.Email: vorosmartyhaz@t-online.hu
Telefon: (06-20)477-3964Gps: 46.9526072 , 17.6051083

Bemutatkozás

A Bakony alján, a Balaton-felvidék északi karéjában bújik meg a festõi szépségû kicsinyke falu, Kapolcs. Fölé emelkedik féltõ szeretettel a Kecskekõ, melynek lankáit a helybeliek Kali tának nevezik.
Az elénk táruló kilátás szinte belénk fojtja a lélegzetet, a hátunk mögött madárzenekar ad koncertet. A madárhangversenyen kívül Kapolcs a színhelye nyaranta a Mûvészetek Völgye rendezvénysorozatnak, amely az ország egyik legjelentõsebb zenei, színházi, képzõmûvészeti fesztiválja.
Kali Puszta a bejárata a hatalmas kiterjedésû Természetvédelmi körzetnek is, ami számtalan kisebb-nagyobb barangolást kínál az ide látogatóknak: Kálomisz tó, Király kõ, Kûfejtõ, Pokol lik, Szõke forrás...
Kali Puszta ma egy kis falusi gazdaság színhelye, ahol családias, békés környezetben élnek együtt õshonos magyar háziállataink. A mezõn legelészõ lovak és csikók teszik még meghittebbé a táj varázsát.
Régi hatalmas körtefa árnyékában egy meghitt parasztház bújik meg. A házat kívül- belül teljesen felújítottuk, kamrájából fürdõszobát alakítottunk ki, de szobájának és konyhájának bútorzatát a faluban talált hagyományos paraszti bútorokból állítottuk össze. A házban két önálló lakás van, lakásonként két-két ággyal és gyerekággyal.
Baráti társaságok együtt borozgathatnak a második lakáshoz tartozó, de külön bejárattal is megközelíthetõ eredeti hangulatú boros pincében.
A lakásokat az ott tartózkodás alatt hetente egyszer takarítjuk, cseréljük az ágynemût illetve törülközõket. Természetesen külön kérésre a takarításra sûrûbben is sor kerülhet.
Reggelit házi tejjel, házi kolbásszal, sonkával biztosítunk. Ebéd, vacsora elfogyasztására több étterem, vendéglõ és kocsma kínálkozik.
A vendégek részt vehetnek a gazdaság mindennapi életében. Amennyiben lóháton érkeznének, lovuknak is szállást, takarmányt tudunk biztosítani, fedett nyári lóállásainkban.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink