Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Borbély Családi Pincészet - Vendégház
Cím: 8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19.Email: info@borbelypince.hu
Web: www.borbelypince.huTelefon: 06-30/927-1414
Fax: 06-87/321-833Gps: 46.8120530 , 17.5150464

Bemutatkozás

A Badacsony bazaltóriásként emelkedik ki a csodálatos tájból. A környezõ hegyek - a Gulács, a Tóti, a Csobánc, a Bács, a Szent György - koszorúként veszik körül és együtt tanúskodnak a régmúlt idõk hegy-völgy születésérõl.Borbély család
A badacsonyi táj, a szõlõ, a bor tisztelete, szeretete határozta meg Borbély Gyula és Gabriella szakmaválasztását. Feleségemmel a Badacsonyi Állami Gazdaságnál dolgoztunk, én borászként, késõbb palackozó vezetõként, míg párom a laboratóriumban tevékenykedett. Fõállású munkánk mellett 1981-ben hobbiként újratelepítettük a régi családi szõlõterületünket. Mire termõre fordult az elsõ ültetvényünk, Badacsonytomaj külterületén elkészült a 300 hektóliteres ászokpincénk. A pince fölött felépítettük a 8-10 fõ részére kényelmes, komfortos, pihenést biztosító vendégházunkat. Gabriella otthagyva a kémcsövek világát, marketinggel, vendégfogadással kezdett foglalkozni. A megtermelt nyereség zömét minden évben ültetvényvásárlásra vagy telepítésre, illetve borászatunk fejlesztésére fordítottuk. Egyre nehezebb volt idõben összeegyeztetni a munkahelyi kötelességeket és a családi birtok munkálatait, ezért 1996-ban úgy döntöttünk, hogy kibõvítve az eddigi szõlõterületeink nagyságát, megpróbálunk a saját lábunkra állni. Megalakítottuk a

BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET -et.

Vállalkozásunkban a szõlõmûveléstõl az értékesítésig minden munkafolyamatot a családtagok között felosztva, saját kezûleg irányítunk és végzünk.
1996-os évjáratú borainkat töltöttük elõször palackba, amibõl sajnos, csak mutatóba maradt néhány. Ma már 18 hektár termõ szõlõterületen gazdálkodunk. Az ültetvények növelése a fajtaválaszték bõvítése és a család megélhetése miatt is fontos volt számunkra.
Szõlõültetvényeink a Badacsonyi borvidéken, a Badacsony, a Gulács, a Csobánc, a Bács és a Tóti hegyek napsütötte lankáin, a Somlói borvidéken pedig Somlóvásárhelyen találhatók. Fajtaválasztékunkban az Olasz rizling, Rajnai rizling, Chardonnay, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Somlói Juhfark mellett a még mindig ritkaságnak számító Kéknyelû és Zeusz egyaránt megtalálható palettánkon.
Kézmûves borászatunkban az egészséges, magas mustfokkal szüretelt szõlõbõl, a mennyiségi szemlélet helyett a minõséget szem elõtt tartva a korszerû technológia és a szakértelem felhasználásával törekszünk magas minõségû borok készítésére.
Borbély GyulaBoraink kiváló minõségét a borversenyeken elért szép eredményeink is garantálják.
Ragaszkodunk a hagyományokhoz, így egyedi ízvilágú boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szõlõ gyümölcsös illata, zamata és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. A palackozást az 1999-ben elkészült napi 1000 palack kapacitású félautomata palackozónkban saját kezûleg végezzük.

Beléptünk a Nyitott Pincék Szövetségébe, alapító tagjai vagyunk a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesületnek és a Badacsonyi Turisztikai Egyesületnek, hiszen jövõnket a minõségi borturizmus fejlõdésében, kiszélesítésében látjuk.

Bízunk a jövõben, hiszen fiúnk is borásznak tanult a volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen, lányunk pedig az idegenforgalom, vendéglátás területén szeretne a gimnázium után tanulni és tevékenykedni.

A hosszú estéken megálmodott logónk és egyedi címkéink egységesen képviselik pincészetünket és különbözõ alapszíneikkel a borfajtáink eltérõ jellegeit is.

A fogyasztókkal kialakítandó bizalomhoz elengedhetetlen a személyes kapcsolat, így sok szeretettel várunk minden kedves BORBARÁTOT a pincénknél egy pohár borra!


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink